B



Sometimes, it is not they do not care about you, but you cared too much about them.

And it's really sick when I am the one who is cared too much about 'them'.








31st Jan 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nampak Apa Yang Aku Nampak?

Tengah bosan2 macam nih la.. Ada aje benda nak search kat Google
;)




Aku nampak 5 jer muka orang. Korang jumpa berapa?




Sangat lah kreatif .

Young and Old LADY ;)




31st Jan 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SAMAN




Anda ada saman?
Jom semak segala saman.
Aku pon ada saman rupanya oke.
Demmmmmm!!




31st Jan 2011
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

And When I Need You....

I do miss my blog.. Ouhh! Lama sangat dah aku tak becerpen secara on9. (tipu, nak kena kilat cik yana nih..) Tapi lama jugak kan cik yana tak membebel panjang2 sebab post yang sebelum2 nih kalau perasan kebanyakannya ringkas, pendek dan kemetot jer. Blog aku, aku punya suka la nak taip panjang2 serata alam atau pendek nak mampuihh je. Ada sapa2 nak marah ke? Hahahaha!


Btw, aku pon tak pasti dengan apa yang aku rasa sekarang. Sedih ker, berdukacita ker, sugul atau yang segerombolan dengannya. Selalu jugak rasa macam nih. Pelik kan? Bila dah rasa macam nih for sure we need someone to hear kan? So, do I. Sebab, manusia yang berpekerti mulia macam aku nih,bila aku rasa nak marah ke,hepi ke,jatuh cinta lagi ke, aku mesti nak share dengan sesiapa yang close dengan aku. Bestfren ke, family ke, bf ke, bff ke, sesape jela. Asalkan segala perasaan yang menyesakkan aku nih diluahkan kepada sesiapa. Dah kata sharing is caring kan. Dah habis caring lar tuh?


Tak tau lar wehh aku nak describe macam mana situation yang aku tengah hadapi nih. Tapi senang cerita, kalau aku letakkan seseorang tuh sebagai priority, orang tuh pulak mungkin takkan letakkan aku sebagai priority dia. Ala2 macam aku nih syok terlebih lah. Hah, macam nih kot, I need you but you dont need me as much as I need you. I'm not ur priority rite? Teeett~


Sebab, aku tengah sentap beberapa hari nih. Aku tak tau kenapa dia yang aku cari. Kenapa mesti dia yang aku nak call? Kenapa bukan orang lain? Tapi bila tak pick up call, aku boleh consider2 lar jugak. Tapi kalau dah 45272407995 kali aku call tak angkat2, benda yang aku rasa nak share kat someone tuh tadi boleh membiak-biak menjadi masalah yang lain. Aku mudah stress, senang jer nak mencarut.


Itula aku cakap, maybe aku perlukan someone else yang boleh jadi pendengar setia aku. Friends perhaps? Kawan sentiasa jer ada. Takde kawan yang hilang dari dulu. Just pendengar setia jer yang hilang. Ala, senang. Carik jer lain! Yang aku bodoh sangat sebab sorang tanak dengar aku syahdu2 meluahkan perasaan saket ati buat apa. Berdasarkan pembacaaan aku dahulu kala, populasi manusia kat dunia nih mencecah berbillion2 ouhh.. kikiki


Okelah, apa2 pon. Aku nak belajar banyak benda lagi pasal hidup. 
Treat people as they treat you. U give me gold, I give you diamond . U give me shit, dengan riak bangganya pulak I give u hell. hah! oke?


Whatever pon, aku sangat percaya satu perkara nih. Manusia boleh berubah. Tapi perasaan, bukan semudah itu nak berubah ye. When I'm say, I meant it. `Teeettt` lagik sekali~ 






31st Jan 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

A



Am I asking for too much?



30th Jan 2011
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Baik dibalas jahat itu namanya KEJAM..
Dia berbuat jahat tapi dilayan baik oleh kita itu dianggap apa?


Jawab sendiri sebab aku malas jawab.



p/s : cukup2 lah pengalaman dan sejarah 'persahabatan' aku suatu ketika dulu.
perit dan sakit tiada siapa tahu.
dunia milik bersama . 
JANGAN BERGADUH .. .

***just treat your friends nicely***



28th Jan 2011
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cantik Luar Cantik Dalam

Hah, ini baru boleh diklasifikasikan sebagai unexpected ! Tengah2 hari yang panas tadi, tiba2 someone telah pun berkongsi 'rahsia' dengan aku. Dengan siapa aku berahsia dan rahsia pasal apa adalah 'rahsia' !! 
Sebabnya, dah janji dengan someone tuh nak menggembleng amanah yang dah diberikan. Ceit! ;)




" muka kau sangatlah cantik, tapi kenapa tak seiring dengan dalaman? btw, biasalah.. manusia tak sempurna. tapi bukan ker kita dah dianugerahi akal fikiran untuk berfikir? kenapa tak guna sebaiknya nikmat yang diberi percuma? "




p/s : manusia itu pelbagai. do not expect too much .. benar, yang cantik nya luaran dia sahaja tapi tercacat sedikit anugerah kecantikan yang dimiliki dek kerana keaiban yang dicipta sendiri. 








                                          ***masih terkejut***






27th Jan 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Under Construction

Orang kata buat sesuatu perkara kena fikir panjang.
Bukan main redah je.
Fikir apa impaknya kalau kita still nak buat jugak.
Dari situ jugak minda berlatih nak mencapai kematangan.
Experience and matured.
Two things that we should learn, learn and learn ;)
Non stop !






p/s : khas buat norliyana radzali..






27th Jan 2011







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Misunderstanding



mungkin salah aku yang terlalu 'tersirat' hinggakan ada insan yang tersalah assume benda yang jauh sekali tidak pernah aku maksudkan.


senyum sendirian sahaja. tak mampu nak kata apa-apa. ;)






27th Jan 2011
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mixed Up

'Tak perlu terburu-buru'
Namun, itu hanya frasa semangat buat aku suatu ketika dahulu SAHAJA.
Bukan lagi kini. Tidak lagi sekarang.




Berkecil hati perkara biasa.
Memaafkan dan memberi maaf sama maknanya
Namun, seikhlas mana kemaafan?
Sekuat mana benteng sabar?
Tebal mana tembok ikhlas menerima dalam apa jua perkara?




Berhujah, menyumbang nasihat amatlah mudah
TAPI
ternyata yang menggalas beban, yang menanggung rasa sungguh 
MAHA BERAT.








27th Jan 2011



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Huh !

Memang begitu syaratnya,
 yang tersirat tak perlu dijelaskan terperinci.




Sedang rahsia dalam hati sendiri tak mampu dirungkai.
Dalam benak jua jarang2 dapat selami.




Walau memang hati itu milik sendiri terkadang sukar jua untuk ditafsir.
Pemahaman yang cukup berbeza-beza  ternyata besar impaknya pada diri.
Lelah menerang, namun tiada jua memahami.




Akur, terima,diam, senyum.
Memprotes? Sia-sia.
Tiada siapa memahami. Tiada....





just stand with my own words.



27th Jan 2011


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mid Term Bukan Area Mid Valley

Rabu - 26/1/2011 

Jam 8.15 malam (waktu Malaysia) saye ada Mid Term untuk Translation.


p/s : Doakan saye berjaya walaupun tengah busy mengadap material2 yang tidak diperlukan untuk menjawab segala soalan test kejap lagik! ;)



26th Jan 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Suka Hati Yang Ini Tak Bawak Mati

***Learn Something Make Me HAPPY***
;)


1. Seven Seas = 7 C's @ ccccccc (ada tujuh huruf 'c')


2. Repeat After Me = Me after


3. Land Slide = L
                      A
                           N
                                D (runtuhan 'land' ;DD)


4. Mid Term Exam = te EXAM rm (dah kata mid kan, tengah2)


5. Split Level = LE              VEL (split = pisah)


6. Mind Over Matter = Mind   (ala2 maths gituu..)
                         Matter


7.  Lucky Break = LUC       KY


8. Missing You = ABCDEFGHIJKLMNOPQRST_VWXYZ
(huruf 'u' yang tertinggal)


9. Reading Between The Line = - READING
(nampak tak, diantara perkataan 'reading' ada line? hhehehe)


10. One In A Millione = mil ONE lion (u paham, i sayang lebih..) ;)


11. Forgive and Forget = GIVE GIVE GIVE GIVE , 
GET GET GET GET
(ada empat 'give' dan ada empat 'get')


12. Standing Order = O
                        R
                        D
                        E
                        R (perkataan 'order' yang berdiri @ menegak)




SUMBER : Pn Sofiah ; Pensyarah Pembentukan dan Personaliti DSK4S3. ;)








26th Jan 2011



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

No Comment

ada kala berdiam itu lebih baik daripada sibuk berkata-kata, meluah-luah, bercerita-cerita, mengadu domba. 
silence is golden.
kena ingat, bukan semua ikhlas mendengar curahan hati kita. 














pastinya bermonolog itu lebih baik daripada berdialog. 








25th Jan 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Reminder




26/1 - Kuiz II Akaun 

27/1 - Mid Term Translation

29/1 - Quiz English Commercial (Madam said, 'may')






***good luck yana!!
;)



24th Jan 2011
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ape Lagi.....................

Kosong






Sepi







Sunyi







Gelap









Malap











Suram











Apa nihhh ??
Serious aku rimas..












Ada kala aku sendiri terlalu KELIRU dengan apa yang aku nak dan dengan apa yang aku ada..
Mengejar yang sempurna sedangkan sudah jelas ternyata tiada apa yang sempurna .
Kenapa mesti dibutakan mata yang sedia celik?



So, the best solution is?
Ada sape2 boleh bantu tak?




Bukan nak mengeluh laaaaaa.. 
Tapi macam biasalah bila hati yang berbicara
Takde suara yang mampu menterjemah kata2.
Memang aku tak tauuuu dengan apa yang aku rasa sekarang!! 

Haih, yana..yana...

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My Ouuhhh My (Bukan Maizatul juga Mailini DSK4S3 ye! Kikikiki)

(tak tahu kenapa tajuk entry begitu..hhaha)






Dear ENGKAU ,




Past is past. 
We cant change what we've done..
BUT 
I'm pretty sure we(kau/aku) can perform better than before.. 




Good luck lah KAWANNNNNNN ~ 
(ludah dan sambil menari-nari)








23rd Jan 2011









Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jawapan Aku

Terciptanya hati ini bukanlah untuk dipermainkan.
Bukan jua jiwa yang direka khas untuk kau campakkan.
Hiduplah untuk mengerti.
Cinta Bowling kita dah lama berakhir.
Bina hidup baru
DAN
Kesilapan yang dulu tak perlu kau ulang..



21st Jan 2011
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Batu Pahat bukan adik beradik dengan Batu Caves

Alhamdulillah for once again. Kitorang berjaya pergi dan pulang dengan selamat melawat Daus kat Hospital Batu Pahat, Johor. Terima kasih tak terhingga buat pihak pengurusan poli yang sudi meluluskan permohonan bas untuk kitorang 1 class lawat Daus tadi. Serious masing2 sangat excited mahu ketemuk dengan class rep tersayang kami dan dirindui setiap hari itu puuunnnnn.. ;)


Sampai2 je kat katil Daus, dia terharu tengok kitorang datang ramai2. Dia nangis. Hah, apa lagi aku pon mana lah boleh nak menahan air mata nih lagik. Bercucuran jatuh jugak. Sebak bila tengok keadaan dia yang macam tuh. Dua2 tangan dan dua2 kaki dah disimen. Isnin akan datang nih pulak Daus kena operate untuk masukkan besi.


Apepon, lega sebab dapat tunaikan permintaan dia. Daripada awal2 semester dia dok menyebut teringin nak rasa kek secret recipe. Nasib baik lah eyka ajak keluar semalam, so amik kesempatan tuh mintak eyka hantarkan kat kedai kek sekali. Daus suka, dia cakap sedap pastuh katanya nanti nak lagi. Kikiki ;) Hah, tadi sempat lagi dia tegur, "Eh yana, baju baru". (Dalam hati aku, baju nih dah pernah pakai la tapi tak selalu) Aku senyum aje. Kalau nak tahu, itulah antara habit dia. Pantang nampak orang pakai baju baru, mesti dia akan tegur. Urggh, sangat rindu. Lepas nih kalau classmate aku pakai barang baru alamatnya takde siapa lah yang akan tegur dah. Lagi satu, tadi Daus ada cakap, "Ada nurse kata muka aku macam pelakon". Haha. Aku terus tergelak teringatkan yang akak aku pernah cakap muka dia ada iras2 macam pelakon Rashdan Baba. Hah, betul kan cakap akak aku Daus? Memang nurse tuh maksudkan Rashdan baba la tuh.. ;)) Memang puunnnnnnn.


Bila fikir2kan balik dan tengok keadaan dia yang macam tuh, aku sedar betapa perlunya kita menghargai dan menjaga segala kurniaan dan nikmat yang kita miliki. Hargai dan jaga kurniaan Tuhan dengan sebaiknya sebab bila dah ditarik walau salah satu nikmat, hilang lah sedikit kemanisan atau keceriaan dalam kehidupan. Untuk Daus, aku harap kaw akan terus kuatkan semangat macam yang sebelum2 nih. Selalu aku doakan kaw supaya lekas sembuh. Kitorang satu kelas sayang dan rinduuu kaw sangat2. Ingat, Allah tidak akan menguji diluar kemampuan hambanya. Selagi berdoa, Allah pasti akan membantu. InsyaAllah. Love you dude .




Tengok gamba yukk !
Beberapa gamba yang sempat aku rembat dari mye.
Hehehe .
(pelisss jangan marah)
;)



Daus tetap kiuuttt ;)
**gamba aku nampak separuh je puunnnnn**

In a good times, In a bad times,
BESTFRIEND won't leave by your side, Daus.. .
;)
**femess gilaa kaw semalam org dok bergamba dengan kaw je .

Hah, baru lah nampak aku sikit .
Gonna missiyouuu Daus.
Cepat sembuh tau!
;)





21st Jan 2011
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

;)

Alhamdulilah, permohonan bas nak melawat daus dah pun diluluskan.
Syukur Ya Allah ;)
Maka, dengan ini diisytiharkan bahawa semua pelajar DSK4S3 diminta berkumpul di hadapan Dewan Wawasan Politeknik Port Dickson tercinta pada esok hari.  Hah, tunggu bas kat situ. Kita semua ke Batu Pahat secara berjemaah oke kawan2!
Moge perjalanan pergi dan balik kami selamat hendakya dan terlindung daripada sebarang kesulitan yang tidak diingini. Aminnn
(Hah, amin kan cepat!)


Mari, ada cerita lagi. Cerita Panas ! Tapi dah tak berapa panas dah. Sebelum nih aku ada bagitau yang aku meniaga Ice Blended dengan classmates aku kan? Hari tuh ahli kumpulan aku terdiri daripada aku sendiri, daus, meera dengan si ecah. Dah daus tak dapat join sekarang, maka sekarang nih Akbar pulak offer nak bantu dan nak join kami meniaga. Aku tak kesah, as long as minat, rajin oke lah kan? ;)


Sebenarnya, lepas nih kitorang nak beralih arah. Cewwaah, ayat nak best ! ;) Bukanlah beralih arah apa, cuma kitorang nak tukar jenis perniagaan kitorang. Tukar produk la senang cakap! Ice Blended tuh biarlah orang lain yang jual.Aku redha . Kikiki.. Kitorang berempat dah decide nak meniaga Sweet Corn, Float, Ice Cream Roti ataupun Ice Crem Kon. Tapi taklah decide sangat, masih pilih2 lagik nih. ;DD (nampak tak aku cuba menyelitkan cerita berunsurkan tamil disini?) Yang pasal sweet corn tuh aku yang beria sangat nak jual. Aku reti buat, cara nak kukus pon aku tau! Just pakai rice cooker pon boleh. Serious ! Jengg..jengg ;) Halamakk, semenjak Cik Yana berazam nak belajar memasak nih, tetiba memacam lak dia tau kan. Hahahahaaa .


Btw, gonna miss my Ice Blended kiosk..(bukan mlik aku, poli punya)
Memang best meniaga Ice Blended babe.  Teach me how to treat people. ;) Experience pulak, serious cakap I should give a big huge hug to this. Dalam berapa jam meniaga dah boleh dapat seratus lebih. Just imagine. Nak seribu daya kan? ;)


Okelah, nak qada' tidur . Tadi dalam class nafsu untuk tidur bergelora yang amat sangat. Tapi bila dah balik bilik, seem like i have no passion bila pandang katil dan bantal2. Boleh pulak aku bantai online dulu. Ada letak dadah ker kat setiap laman sesawang nih. Kikikiki.


Thanks sudi menjengah, Asslamualaikum.






19th Jan 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cerita Daus Lagi ;)

Yeeehhaaaa, dapat cakap dengan daus. ;)
Legaa bila dengar dia gelak2.. 
Sempat lagi kaw buat lawak ye!
DAN 
Sempat lagi kaw nak paw Secret Recipe kat aku kan. 
InsyaAllah, nanti aku belikan ye !
Everything for youuu lahh Daus ;DDD
Nantikan kemunculan kami semuaaaaa ..
Tunggu oke ! ;)


Kisskiss ;))




17th Jan 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Surat Untuk Daus ;)

Pagi2 bangun dah teringat kat daus. Hebat betul penangan kaw daus. Rasa sebak sangat2. Dah last semester jadi macam nih pulak. Tapi kuasa tuhan, siapa mampu halang? Harap kaw kuatkan semangat,nak cepat sembuh kan? Jangan risau, kitorang 1 class sentiasa doakan kaw cepat sembuh. Serious, lain gila suasana class hari nih bila kaw takde. Asal ada yang start bercerita pasal kaw, mesti aku yang rasa nak nangis dulu. ;( 


Hah, Ice blended kiter.. Kaw suka kan meniaga dengan kitorang? Banyak kaw tolong. Tolong promote, kelam kabut carik ice. Baiknya kaw. Aku suka aku suka! Hikksss ;) Tapi takpela, nanti2 kalau ada rezeki kaw bukak bisnes aku nak jadik akan kongsi kaw lah. TAPI aku tanak keluar modal. Boleh ker? Kikikiki..


PA kata nak uruskan pasal bas yang nak melawat kaw nanti. Harap2 dapatlah pergi ziarah kaw. Kitorang datang satu class. InsyaAllah. Kaw pon mesti tak sabar nak kumpa kitorang semua kan? :) Aku pulak rindu nak dengar kaw sebut perkataan nih "an..an..an..an..." Masa kaw cakap macam tuh, aku rasa macam nak lepuk2 je kaw tau tak ! ;)


Btw, kitorang semua mengharapkan kaw lekas2 sembuh, kuatkan semangat. Kitorang tau kaw seorang yang tabah kan. Kitorang satu class teramatlah sayang kaw daus. Sangat sayangg. Saper tak sayang kawan weh. Lagik2 baik hati macam kaw.. Eleh, suka la tuh kan ;))




Iyelah, peaca laa ;)
Kaw laa sebok sangat pelawa aku dengan meen ke pantai 
masa sem 1 dulu
;)


Time nih edy yang nak sangat tanam kaw. 
Aku tumpang bergambar aje .. Hikkss !


Sem 1 . Memasing nampak skema je.
Akak aku cakap muka kaw macam 
Rashdan Baba.. ;)


Masa sem 2.
Dah hakikat kaw pantang nampak orang nak bergambar,
mesti kaw nak join sekali !
;))



**Semoga cepat sembuh, daus**
;)
Kami 1 kelas sayangggg kaw !




p/s : Tetiba teringat minggu lepas kaw ajak main bowling kat PD lepas meniaga Ice Blended.. Sorry daus..



17th Jan 2011













Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Daus, Cepat2 Lah Sembuhh ;(

Terkejutnya bila dapat tahu DAUS, classrap kitorang accident pukul 1pm tadi masa otw nak balik ke PD. Lagi sedih bila dapat tahu yang daus patah empat2 anggota. ;(  Dua2 belah tangan dan kaki. Ya Allah, dugaan apakah ini? Sebak sangat2 sampai tak sedar titisan hangat membasahi pipi . Aiyooo ;(( Sangat sedihh laaa . 




notauntukDAUS : moge cepat sembuh tau! makan ubat rajin2. ini dugaan. gonna misiyouu daus. kaw lah classrap terbaikk ;) nanti InsyaAllah kitorang lawat kaw oke ..






notauntukDIRISENDIRI: sila off kan fb dan blog. pegi baca PP. esok ada quiz . paham Cik Yana? lagiion satu, jangan lupa siapkan keje translation. esok nak discuss dalam class . PAHAM tak? kikiki .. ;DD








sedihhh lagii nihh sebenarnya ;((




Gonna missiyouuu DAUS ..
Get well soon ya ! ;(


16th Jan 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Masak Masak

Kan Cik Yana pernah bagitahu sebelum nih yang Cik Yana nak belajar masak kan? Tiheeeeee . Makanya pada hari ini, nak pergi Alamanda kejap carik barang kat Carrefour. Nak buat speghetti jer pon dengan teriffle ! ;) Nak tak nak tak? Datang lah rumah . Nak buat spaghetti sebab fyqa menggedik gilaaa nak rasa masakan aku. Kaw jangan menyesal ye kalau dah rasa ! Hahahaaa..



So, bahan2 yang aku nak beli jap lagikk adalah seperti : (simple je )

  1. Sos spaghetti . Aku rasa aku nak guna brand kimball je.
  2. Mushroom cream. Haruuss lah cendawan kan. ;) Biasanya dalam tin dan orang selalu buat mushroom soup pakai mushroom cream nih je. I guess la. Hihihi .
  3. Ayam/ Daging yang dah dikisar. Tapi aku prefer ayam ;) Apa2 brand pon boleh. Ramly, Ayamas or whatsoever ;) Asalkan dah dikisar ye!
  4. Origano (untukk kasik bau ala2 macam pizza sikit . )
  5. Cendawan (dalam 2 peket oke kot)
  6. Spaghetti dalam 2 peket je. ( Selalu aku beli plastik kaler oren tuu)


Yang kat atas tuh nak buat spagheti. Bahan2 nak kena beli untuk buat teriffle pulak adalah seperti dibawah ye Cik Salmah ! ;)


1. Kek Swiss Roll (dalam 2 gulung)
2. 1 tin buah2 an dalam tin (alaa, yang macam nak buat cocktail)
3. Buah strawberry . (tak perlu pergi Cameron lah. Kat carrefour ada juai)
4. 1 kotak jelly crystal @ nona (yg nih aku tak penah beli..tapi rupa bentuk aku macam penah tengok kotak nya sebelum nih.. hehe )
5. Susu cair Ideal
6. Tepung castard





14th Jan 2010
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Can't Wait For Tomorrow ;)

Please know that I really miss you eternally.
I'm pretty excited for tomorrow . 
;)





;DD



14th Jan 2011






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ice Blended Diminati Ramai ♥

Hohaaaaaaaa . Hari nih first day meniaga Ice Blended kat poli. Bukan aku sorang2 la. Bersama dengan rakan2 perniagaan aku. Cewwah ! Siapa lagik kalau bukan si Ica, Meera, dan Daus. Kejadahnya aku nak meniaga seorang diri kan. Haha. Best la jugak meniaga. Sampai rasa nak tercabut tangan. Hah, maksudnya apa? ;) Hah. LARISSSSSSSSS laaa bangg. ;) Yeaay, suka ! Kitorang meniaga start daripada pukul 2pm hingga 4.30pm. Sales hari nih dah mencecah RM102.** Hebat tak? Hebat tak? ;) Kira oke la, dalam beberapa jam dah boleh dapat seratus kan. Well, aku memang minat meniaga. Ramai tak percaya, tapi itulah yang nyata. Ye, Cik Yana memang suka berniaga. Kalau suruh aku meniaga kuih dan nasi lemak rumah ke rumah pon aku nak. Aku on je. Tapi kena ada teman laa. Serious nih tau aku tak tipu ! Hahaha .. ;)



So, apa lagik.. Sape yang dah terbaca post nih ringan2 kan lah segenap tubuh korang untuk datang ke gerai kitorang. Oh ya, waktu perniagaan kami beroperasi hanyalah pada hari Selasa daripada pukul 2 petang sehingga terbit fajar  4.30 petang. Tapak jualan adalah di Dataran Pelajar, Politeknik Port Dickson ye! Penghantaran delivery tidak disediakan oke. ;) Hah, kalau korang pergi selain hari Selasa dan selain daripada masa yang telah dimaklumkan makanya, korang akan mengKAYAkan diorang yang meniaga pada time tuh la. Hehe. So, cara nak mengKAYAkan aku dan kawan2 aku adalah dengan datang beli time kitorang meniaga sahaja. Oke syg2 sekalian? Wuawawawa.. ;)


Malam nih nak mimpi jadik Jutawan Ice Blended!!
;)
Papaii u olll ~


With Love ,
Norliyana Radzali
;)
 






11th Jan 2011

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Fruity Cherry Heart

♥S.O.U.L♥