Mengidam

Ahakkkss, aper yang Cik Yana ngidam2 nihh .. 
arkkk ! ;DD
Ishh, entah naper tetiber hati memanggil-manggil nama 
Cheese Tart  tuu ..
Nyummm...nyummmm....sedappp .. 
Si fyqa ponggg amat gemarkan menda alah nih jugakk dan  aku tawu, dye agy terer melantak menda nih tanpa aku di sisi .. hhahaha .. 
Alaaa, mana nak carik Cheese Tart nih haa..
 Hari tu pegy ngan mak kat kedai kek Presint 8, tapi takde..
Staff dorang makan sampai abis nihh !! Isskk ! 
Hebat tak spekulasi Cik Yana terhadap staff kat kedai kek tuu?
Oh, sungguh kasihan, mereka tidak pernah bersalah ..
Takpe, berusaha nak dapatkan jugakk, lama tak makan makanan tersebut tahu ! ;))


Ohh, pleaseee ..
naakkkk ...

GGggggRRrrrr...

Fyqa, lau kaw baca entry aku yang nih,
carik inisiatip tok dapatkan cheese tart ini oke !
kaw cakap kaw sayang akuuu kan.. kikiki .. .;DD

Nyummyyyyyy..
;DD
(Gila rakus aku nihh)
Jap2, last picture...

See? 
makanan pebret Cik Yana leh dijadikan
cenderahati untuk majlis perkahwinan taw ..
;DD
Ah, sedappp nyerrr


P/S : hidup untuk MAKAN beramal lah Cik Yana .. 
;DD
Peace !!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jangan Gaduh, Please


Tamooooooooo gaduh2, 
tamoooooooo terasa2 hati, 
tamoooooooooo benci2
Tamooooooo iri2 hati oke??



Haaa, ayuh komunikasi,
=)


p/s : lau ada terasa2 hati tuu, bawak2 lar slow talk dengan orang yang kaw terasa sangat2 tuh oke ..
Buat apa simpan2, nanti bakal jadik bahan umpatan dan korang plakk nak menanggung dosa.. Satu hal bukan?
Lagiponngg, mengumpat tu umpama memakan daging saudara sendiri tahu?? 
EEEiiyuwwwwwwwwwww... jelek mendenga nyer .. 
Bumi berbentuk sfera,pusing2 nanty mesty akan terjumpa jugakkk .. ;DD
So, jangan gaduh2 dah !
MMuahhh .... ...... ;))






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dimana Kau Wahai Sang IKHLAS?

Ikhlaskah doa seorang sahabat agar sahabatnya hidup senang atau lebih senang darinya......
Ikhlaskah pujian seorang pekerja terhadap majikannya.....
Ikhlaskah seorang kuli bertungkus lumus memerah keringat bagi setimpal dengan upahnya....
Ikhlaskah seorang guru menurunkankan ilmu kepada anak muridnya tanpa dibayar.....
Ikhlaskah cinta seorang lelaki terhadap wanita tanpa mengharap apa-apa.....
Ikhlaskah nafkah dari seorang isteri kepada suami tanpa mengungkit apa-apa.....
Ikhlaskah cinta seorang hamba kepada Tuhannya......
Ikhlas...
Ikhlas....
Ikhlasss...
Dimana kau ikhlas....
Sukarnya aku mencarimu...
Walau dalam diriku....
Itupun yang paling akhir aku temui....


Akhirnya, aku sedar.. Hanya Allah yang mampu menilai keikhlasan setiap hambaNya ..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kenapa Abang Cintakan Sayang?

ADAPTASI:
Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata, “Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminyan. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si suami amat bersedih lalu berkata kepada isterinya walaupun isterinya masih dalam keadaan koma kerana si suami tahu bahawa isterinya tetap mendengar,

“Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.


Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”

Maka menitis lah air mata si isteri yang masih dalam keadaan koma itu….

Kesimpulan dalam kisah ini, janganlah bercinta kerana bersyarat yerr .. 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Human Resource ; JAKIM

Nak abiskan pektikal cepat kunun, report pon tak siyap lagikkk ..





Uwaaaaaa, mencikkk !
;(
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cerita Sabtu ; 23 Oct

`Lesen Ohh Lesen`


Memang hari sabtu dan ahad aku tak sentuh pon blog dan fb.. Malas ! Ajaib betul kan.. 
Sejak biler entah aku pandai nak malas2 me'laghokan' diri depan laptop untuk beberapa jam lamanya .. 
Em,hari sabtu pada waktu pagi yang tak semekar bunga di pagi hari aku start blaja kreta kat Bangi . 
Seronok pulak biler dah tawu bawak sket2.. Cikgunya senang pahamkan aku . 
Oke, terima kasih . 
Kat litar tula aku blaja memandu,
(ee, skema nyer laaa) nasib baik tak rasa nervous sangat2 sbb cikgu tuh memang bertauliah dan berjaya buat aku rilex and finally aku pon dah boleh bawak kreta dalam litar tuh sorang2 tanpa cikgu disebelah. Hikhikhikk .. Bangga siket .
Tapi apa yang aku perasan time aku bawak kreta tu, selalu sangat makan jalan ! 
(Cett, malu...maluuu ! Jangan gelak la weh, aku kan baru blaja, first time lakk tuu. So, normal bukan?) 
Untuk minggu yang akan datang, mahu belajar sungguh sungguh oke ! ;DD


Lesen 'L' Cik Yana dah ada tau..
;)



Saba yer Lesen 'P',
Cik Yana tengah berusaha nak dapatkan awak !
;)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rindu Itu Nikmat


Have you ever missed someone and felt terrible?
Because you think he doesn't miss you

Missing someone is a terrible I guess
But at the same time, it's sweet feeling laaaahh.. .
 ;DD

Thinking if his ever cares about me?

Rushing to the phone once it rings
and hoping that it's him .. .

Sitting in front of televesion
But thinking of him
Missing the final episode of my favourite show ;) 

Last night I was lies on my bed
Thinking of the last time we met at JAKIM ... .hhehe

Sometimes thinking of how nice it will be
To sit by your side,clutched close your hand and express that I love you soo much
AND
wanna tell you about my dreams, plans , future

Thinking how romantic we're when we spent time together
(I nak gy I-City ngan u, sayang)
=)

Im logging on to my FB
hoping you will appear and say 'hye, sayang' to me ;)
Then, when you are online and did not say anything to me
I will start worrying .. wwuwuwuuu
And I will start greet first .
But I don't mine .
Maybe you're just busy to serve comment yours .

Missing is a way of growing up I guess
It exposes me to loneliness
It teaches me how to cope with being lonely .. Super duper lonely !
And let me know that there is actually a feeling kown as
EMPTINESS .

Sometimes it feels good to miss someone
I know that I really care and indulge in the feeling of loving, caring for him 


So, I decide if I missing him I really want him to know
I don't want let the feeling missing of him become 
paranoia. (Hahaha)


Sayang, if you miss me please let me know !
I love to be miss by you .




p/s : membebel jela .. hari nih kurang sihat..takde mood sangat..
selsema, pening pale ! adoiiiiiii
pelliiiiiiiiiiiis laaaa i dont want to get a fever !
;((




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sorrow




I Hate This Part !!
Oh Please .. .
T__________T




Off ~
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pijak Hatiku

aihhh ., 
hati nih memang sukar difahami walau ia milik sendiri..
;(((



Pen Off . 



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

........Steps To My 9teen

click pada gambar untuk gambar kelihatan jelas skett yeppp .. 
hhhehehe



sewaktu keciL .. 


gambar2 mase skulah tadika, skulah rendah ada .. 
tapi tuh la..
lam album tuh haaa .. 
(kat maner entah)
;DD


16 tahuunnn youu.. ;)


still 16
(ketika ini masih bebas drpd skin problem)


dan form 4 lagikkk ..
(skulah teknik setapakk)


awalan 17 .. 
bersama rakan yang palinggggg diSAYANG
~Fatin Liyana  & Norliyana~
;D
(kurus kan aku?)


sweet 17 kami berempat .. 
;)


17 TAHUN
;2008;SPM ;DD


tamat SPM
(waitress cafe ARL Super Bowl,Alamanda)


.........................



part 1 Poli PD


18; Part 2







hahaha ..
now, she's 19 oke ! 
;DD




haaaaa !!
(gambar diambil pada 8 Oct 2010,
dah petangg, kat opissss,
nak balekk umahh ;)


haiiiiiiii
;)


9belasTAHUN
;D


_________________




~TAMAT~


























Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thank You To All My SAYANG

Thanks for those who wish my birthday !!
Thank you very much sayang-sayang sekalian .. 
Ramai sangat yang wishh (aku sangat gumbiraaaakkkk)  ;D
Ada yang kol dan nyanyikan lagu happy birthday ..
Walaupun tanpa disuruhh 
Malah ada yang telah aku paksa
untuk nyanyikan lagu setahun sekali tuuh untook aku .. 
hhahaa .. 
Hey, thank you so muchhh !
Lebiuuuuu MMuahh mmmuahhh .. !!
;DD
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Never

SHARING PROBLEM
is not a solution  to every problems.
we must share problems with the only one thing;BRAIN
so that we capable to solve problem by OURSELF

never put burden on others to think about our problems
NEVER .. .
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dear All My Friends

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Oh Sedihnyaa

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jenis Kawan

Ada 3 jenis kawan :




  • yang seperti makanan, setiap masa diperlukan dan selamnya bermanfaat dan menguntungkan
  • yang bagaikan ubat, ada masa-masa sahaja yang kita perlukan
  • yang sama dengan penyakit,  semoga Allah hindari kita darinya



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hijau Daun - (Suara Ku Berharap)



Disini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Meski tanpamu

Bila esok hari datang lagi
Ku cuba tuk hadapi semua ini
Meski tanpamu
Ooohh
Meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
Di tempat kini aku bertahan

Suara...
Dengarkanlah aku
Apa khabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
Masih berharap
Didalam hatinya

Suara...
Dengarkanlah aku
Apakah aku  selalu dihatinya
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya

Dan aku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu
Ooohh
Aku menunggumu

Suara...
Dengarkanlah aku
Apa khabarnya pujaan hatiku
Aku  disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya

Suara...
Dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku disini menunggunya
Masih berharap
Didalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apa khabarnya  pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
Masih berharap 
Didalam hatinya

OOhh..Suara dengarkanlah akuu .. .

uppss, the lyric touch me !
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YANA tak pernah KESAHHHH

ramai dah cakap aku sombong .
nanti aku bertukar jadik peramah yer .
mesty korang suker aku kan .. .

ramai cakap aku saving kedit . .
nanty aku topup ary2, qol korang sampai korang tanak cakap ngan aku lagiik dah .
mesty korang rase puas jerr kannnnnnn

ramai dah orang cakap aku kedekot .
nanty aku sedekah sumer arte benda aku sampai aku lapar tak makan .
mesty korang rase best jerr .. .

ramai dah orang cakap aku ego .. .
nanty aku berubah jadikk pak turutt .. .
mesty korang tak susah nak deal pape ngan aku kannn .. .. .. .

ramai dah orang cakap aku kuat tydo .. . ..
nanty aku berjage tiyap mase eh koranggg .. .
pastu lak nanty mesty korang suggest kart aku jadikk guard lakk kan????????

ramai sangat dah oranmg kater aku gemookkkk
oke ..  nanty aku jogging ary2 yepp .. 
mesty koranng jeles nengook haku slimm nanty kann .. .

hurrmm ., lau pape pon, aku tak pena nak kesah per orang cakap . sebab orang yang cakap tuh cam bagos sangat . .. lagy satu, aku tak kesah ngan per orang nak cakap, pasal aku pon same jer . kuat ngutok orang gakkk . so, fair n square kan? HAHAHAHA....


...::norliyana radzali::....

cumer nak gtawuu ..   ------>>>>  Tak hidup dek puji, xmati dek keji.



p/s : already written by me hari tu kat fb .. nih sajer aku post kan b4 nak balekk umaaa haa

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Unknown

kehidupan adalah anugerah utama Illahi ..
anugerah kehidupan ini sememangnya memberi gambaran kebesaranNya buat kita, MANUSIA ..
dan adalah wajib kita syukuri dan hargai ..
betul tak nihh?
hah, 'sang INTERNET' pula adalah kemudahan untuk umat MANUSIA ,.


















.......................so, gunakanlah kemudahan yang dah tersedia ada depan mata nih kann ...
takkan asek nak buat keje jerr ... jamn ah palotak nanty..kuikui....
oke, itu saja, TERIMA KASIH ..

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Through My Window

haaa...window itu tingkap bukan? 
tapi jangan lah anggap tingkap ..
UP sket !! 'jendela' lahh.. oke?? hak hakk ...


aku rasa tajuk nih takde kena mengena pon sal story yang bakal aku ceritakan pada reader2 sekalian .. ;) tapi takpe, just suke2 nak live up my mood . .
almaklumlah baru sampai tompek kojo haa 
yela jap agy nak mulekan kerja , tanggungjawab, amanah bla bla blaaaaaa...... 
(saya pelajar practical dari Politeknik Port Dickson jeaaa)
jadi, aku tekad biarlah aku memuntahkan cerita pagi nih kat blog dulu yerrrrr .. hiiikkkks !


korang, meNUNGGU itu menjemukan kan? atau ayat  dah sangat familiar ngan kiter penantian satu penyiksaan..  malah 'penunggu' itu sesuatu yang menakotkann ! eh,eh .. aper nihh . out of topic plakk .


menunggu dan sedang tunggu tak banyak bezanya ..  ditunggu, akan tunggu serta I waiting for you ketara perbezaan nya aku rasa .. 


haihh, korang tawu takk .. 
ary nihh aku dah jadik seorang 'penunggu'  (hoi, bukan penunggu hantu tu oke !) maksod aku, aku menunggu kehadiran 'sesuatu' ..  dan pada ketika aku sedang menunggu itu, aku sangat lah tak sabar dan mata aku berulang kali melihat jam tangan yang ader kat tangan .. (agak dan tersangat mustahil org pakai jam kat kaki)


penat aku menyabarkan diri oke ! yela, selalu 'dia' on time hari nih buat pangai lakk . .. rasa nak memberontakk jer tapi melihatkan keadaan sekeliling maka aku fikir, tak seharusnya aku memberontak kat situ...kang ader lak kate aku gila ..


menunggu dan terusss  menunggu....... lepas 40 minit aku tunggu 'si dia', makanya 'dia' mula menampakkan tanda2 yang 'dia' bakal hadir jap lagikk depan aku .. perrgh, aku berdiri dan get ready ... perkemaskan 2dung dan baju kurung yang aku sarungkan kat badan nihh (ari nih aku pakai baju kaler ceklaaat ;DD) 
yes, 'dia' makin dekat...................................................................................












aku dok tunggu 'dia' nihh lar weehhh .. 
haiihh.. 40 minit terbuang begitu sahaja
;)



CONCLUSION : kiter yang tunggu BAS bukan BAS tunggu kiterr so, sukati lah 'dia' nak lambat or terhegeh-hegeh..  . peace ! ;)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Fruity Cherry Heart

♥S.O.U.L♥