Yana itu RABUN?

Hari Rabu lepas pergi PD Town (bajet gilaaaa)
Teman kawan Cik Yana ambik gambar berukuran pasport yer .
Okay, lepas tuh jalan-jalan hirup udara yang tak pasti lah segar atau tak.
Tapi yang pasti sangat panas terik ok kat PD tu .
;DD
Maaf, tak bermaksud nak pertikai tapi I memang tak tahan panas .
Bukan bajet nak jaga kulit .
Kulit I pon dah tak seputih masa zaman I sekolah dulu .
Mencikkkkkk ! ;((
Sudah tuh sudah .
I nak cerita kesedihan I masa hari Rabu tuh .
I pergi satu kedai cermin mata kat PD dan gedik-gedik nak try check mata .
Lately, I sendiri macam perasan yang bila I pandang tulisan yang jauh sikit, mata I kabur.
Risau ok !
So, I decide dengan kawan I yang I nak pergi check .
Bila dah check orang kat yang check mata I tuh cakap,
I dah boleh pakai speck.. 
Damnnnnnnnnnn !!!!
Takmoaaaaaaaaaa .. 
I dengar orang tuh cakap macam tuh I sedih laaaaa bangggg !
Tak puas hati,kitorang pergi pulak Optic England .
Saja mahukan kepastian .
(nampak tak ngada-ngada kat situ?)
Ok, lagi sekali check then terus orang tuh cakap
"dah pernah pakai speck ke?"
Terkejut sangat !
Seumur hidup tak pernah teringin nak pakai speck lah .
I tanya lah, kalau pakai lens terus boleh?
Orang tuh cakap tak boleh, kena pakai speck dulu .
Eeeeee, tanakkkkkkk !
I masih simpan lagi slip check mata tuh tau .
Rabun I dah cecah 150 .. 
Silau 50 .
Orang tuh nasihatkan pakai speck sebab takut nanti power akan lebih meningkat .
;((
Serious, I takkan pakai speck ok.
Muktamad !



3rd Dec 2010

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 Yang Komen:

ciktira said...[Reply to comment]

sayang , pakai lah .

nanti awak kena pakai spek tebal2 mcam i plak kang .

i lagi power rangers yerrr .
hehehe :)

sebelah kiri 375
sebelah kanan 425 haaa .
ade brannn ?? :)

hehehehe =p

Fruity Cherry Heart

♥S.O.U.L♥